מתכון

טרטר דג ים וירקות שורש

מתכון לטרטר דג כשר לפסח עם קרמל סויה וקריספי ג'ינג'ר

7,386 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טרטר דג ים וירקות שורש עם קרמל סויה וקריספי ג'ינג'ר של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין
טרטר דג ים וירקות שורש עם קרמל סויה וקריספי ג'ינג'ר של שף אייל דיין. צילום וסטיילינג: טל סיון-צפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקריספי ג'ינג'ר

לקרמל סויה

אופן ההכנה

לקריספי ג'ינג'ר

1

מניחים את הג'ינג'ר החתוך לג'וליאנים בקערה, בוזקים אבקת סוכר מעל ומנערים לסינון עודפי הסוכר. מטגנים בשמן עמוק על אש נמוכה עד לפריכות ולקבלת גוון זהוב. מוציאים לנייר סופג ומניחים להתקרר כ-10 דקות.

לקרמל סויה

2

יוצקים את הסויה לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמתקבל מרקם סמיך – כ-20 דקות בישול.

להרכבת המנה

3

מערבבים בקערה את כל ירקות השורש עם הפטרוזיליה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומסדרים על צלחת במוקדים שונים. מתבלים את רצועות הדג במיץ לימון ומלח ומניחים על הירקות. על הדג מסדרים "שערות" קטנות של קריספי ג'ינג'ר ומזלפים קרמל סויה לפי הטעם.