אחת המנות שאני הכי אוהב להכין בקיץ היא טרטר של פארידה בתוך תאנים. את הדג אני לא קוצץ אלא כותש בעלי ומכתש. מתקבלת טקסטורה של ענן בפה. כאן עשיתי את זה עם חצילים כי בעת הצילומים לא היו עדיין תאנים בשלות מספיק – ויצא אפילו יותר טעים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
כותשים קליפת לימון במכתש עד שיוצא ממנה ריח. מוסיפים דג וזיתים וכותשים למרקם גס. מוסיפים את החציל וכותשים תוך כדי ערבוב לקבלת מרקם גס יחסית.
2
מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים. מניחים מעל פטרוזיליה, מזלפים שמן זית ומגישים.