שימו לב: ששכבת הגבינה מעט נוזלית (כי היא לא מכילה שמנת אלא גבינות בעלות 5% שומן). אם רוצים קרם יציב יותר, אפשר להעביר אותה למקרר לכמה שעות לפני הרכבת הקינוח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקראמבל
לקרם יוגורט-גבינה
להרכבת הטרייפל
אופן ההכנה
מכינים קראמל שיבולת שועל
1
מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מעבדים את כל חומרי הקראמבל במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים. אם הבצק יבש מדי ונשאר חולי, אפשר להוסיף עוד כף־שתיים של שמן קוקוס.
3
מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו בידיים לעובי של כ־1/2 ס"מ. אופים 12־14 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים לחלוטין.
מכינים קרם יוגורט־גבינה
4
מקציפים את כל חומרי הקרם במיקסר במשך 5 דקות, עד לקבלת תערובת סמיכה, במרקם של שמנת. אם רוצים תערובת יציבה, מעבירים אותה למקרר ל-3 שעות לפחות.
מרכיבים את הטרייפל ומגישים
5
שוברים את הקראמבל לפירורים גסים. מניחים בכל כוס שכבה של קראמבל ומעליה שכבת קרם ושכבת פירות קצוצים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת, כך שבכל כוס יהיו 2 שכבות מכל רכיב.
ערכים תזונתיים למנה:
חלבון כ־28 גרם
פחמימות כ־101 גרם
שומנים כ־63 גרם