סל וחומר

יוגורט קוקוס טבעוני עם תאנים וגרנולה

אפשר כיום למצוא כמעט בכל מכולת יוגורט טבעוני, אבל רינת צדוק מסבירה מדוע שווה להכין אחד כזה בעצמכם

12,374 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
יוגורט קוקוס טבעוני עם תאנים וגרנולה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
יוגורט קוקוס טבעוני עם תאנים וגרנולה של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

יש היום במרכולים יוגורטים צמחיים העשויים משקדים או מאגוזים, אבל ההכנה של יוגורט צמחי בבית שווה את המאמץ – היוגורט המתקבל עדין מאוד ובעל חמיצות מאוזנת. אם אתם אוהבים יוגורט מתקתק הוסיפו מעט סירופ מייפל או מחית וניל בסוף ההכנה.

בגרסה המקורית והאיכותית יותר מכינים את היוגורט מבשר קוקוס טרי, אבל מכיוון שאגוזי קוקוס פחות זמינים אצלנו – אני מכינה את היוגורט מקרם קוקוס. הקרם עובר התססה לקטית בעזרת פרוביוטיקה עד שהוא מקבל מרקם חלק וסמיך. המנה הזו היא תחליף נהדר למוזלי הקלאסי, ויכולה לשמש גם כקינוח פרווה קיצי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ליוגורט קוקוס

לגרנולה

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים יוגורט קוקוס צמחי: מנערים היטב את פחיות קרם הקוקוס ויוצקים לצנצנת מעוקרת. מרוקנים את קפסולות הפרוביוטיקה לתוך הצנצנת ומערבבים בעזרת כף עץ. מכסים בבד חיתול או בד גזה ומניחים להתססה בחוץ במקום חמים (23־24 מעלות) או בתנור דלוק ללא טמפרטורה ל־12־24 שעות. בודקים אם היוגורט מוכן ואם הגיע לסמיכות הרצויה. אם רוצים להסמיך אותו עוד מעבירים אותו לבד חיתול ומניחים במקרר. היוגורט נשמר עד 5 ימים בקירור.

2

מכינים את הגרנולה: משרים במים כשעתיים (כל מרכיב בנפרד) כוסמת, פשתן, גרעיני חמנייה, שומשום וגרעיני דלעת. מחממים תנור ל־120 מעלות. מסננים את החומרים המושרים, מערבבים את כל מרכיבי הגרנולה ומחלקים ל־4 מגשים מרופדים בנייר אפייה. אופים כ־40־30 דקות (מערבבים את הגרנולה כל 10 דקות) עד שהגרנולה יבשה וזהובה.

3

להרכבת המנה: מניחים 2 כפות גדושות ביוגורט בכל צלחת, בוצעים את התאנים ומניחים מעל, מפזרים גרנולה בנדיבות ומזלפים דיבאס מעל. מקשטים בעלי נענע.