מתכון

ירך חזיר מפורקת בקרמל צ'ילי על לחם תירס

מנת טקס מקס קלאסית - יציר כלאיים בין המטבח של דרום ארצות הברית למטבח המקסיקני

5,990 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
ירך חזיר מפורקת בקרמל צ'ילי על לחם תירס של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר
ירך חזיר מפורקת בקרמל צ'ילי על לחם תירס של שף רז רהב. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: עמית פרבר

בעשורים האחרונים המטבח הזה התפשט בכל רחבי ארה"ב והפך לאופנתי מאוד. את תבשיל הירך אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר. בסמוך לארוחה מפרקים לסיבים ומבשלים בקרמל צ'ילי עוקצני. השילוב עם הקורנברד עובד נפלא, אבל גם שידוכים אחרים באים בחשבון.

למתכון לחם תירס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל ירך חזיר

לקרמל צ'ילי

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את תבשיל ירך החזיר

1

מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן. מתבלים קוביות בשר במלח ופלפל ומטגנים על להבה גבוהה דקה-שתיים מכל צד להזהבה עדינה. מעבירים לצלחת.

2

מוסיפים את יתרת השמן לסיר ומטגנים גזר, בצל ושום 2 דקות להזהבה עדינה. מחזירים את הבשר ומערבבים תוך כדי גירוד תחתית הסיר.

3

יוצקים בירה וציר ובמידת הצורך מוסיפים מים לכיסוי. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, אוטמים היטב את הסיר ומבשלים 3 שעות עד שהבשר רך מאוד. עד שלב זה אפשר להכין מראש, לצנן ולשמור במקרר עד 4 ימים.

4

בסמוך להגשה מסננים ושומרים את הנוזלים. את קוביות הבשר מפרקים לסיבים ואת הירקות זורקים.

מכינים קרמל צ'ילי ומרכיבים את המנה

5

שמים את כל חומרי הקרמל בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות על להבה בינונית עד שהסוכר נמס והתערובת מתחילה להסמיך. מוסיפים 2 כוסות מנוזלי בישול הבשר ששמרנו ומבשלים 10 דקות על להבה בנינונית ללא מכסה עד לקבלת תערובת סמיכה (כמו דבש). מוסיפים את הבשר המפורק, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים.

6

קולים פרוסות לחם תירס במחבת יבשה 2 דקות מכל צד להזהבה. מדי פעם מנענעים את המחבת כדי שהפרוסות לא יידבקו.

7

מסדרים פרוסות לחם על צלחת הגשה, מניחים על כל פרוסה כף גדושה של בשר מפורק ומגישים מייד.