מתכון

כדורי בשר טלה ברוטב סלק

כדורי טלה עסיסיים מתובלים ומבושלים ברוטב סלק עדין (כמעט ניטרלי), שרק מחזק את טעמם ומקנה להם מראה כמעט דרמטי

5,834 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
כדורי בשר טלה ברוטב סלק. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף
כדורי בשר טלה ברוטב סלק. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

מגישים עם שפצל סלק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורי בשר:

לטיגון:

לרוטב סלק:

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את כל החומרים עד ליצירת מסה אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס”מ.

2

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את כדורי הבשר עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות.

4

מכינים רוטב סלק ומבשלים את כדורי הבשר: מניחים סלק על יריעת רדיד אלומיניום. מתבלים במעט שמן, ענפי תימין, מלח ופלפל שחור טחון. עוטפים היטב (כמו סוכריה).

5

אופים כשעה עד לריכוך. מוציאים, מקלפים ומרסקים למחית.

6

מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים קוביות סלק ומאדים 3-2 דקות עד שהן עטופות בשמן ומתחילות להגיר נוזלים. מוסיפים ציר, זעפרן, אוכמניות ומחית סלק ומביאים לרתיחה עדינה.

7

מניחים מעל את הקציצות בשכבה אחת, מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות או עד שהסלקים רכים. מתבלים במלח ופלפל.

שפצל סלק
וריאציה משודרגת לבצקניות השוויצריות. משודרגת בזכות נוכחות גדולה של סלק על חשבון קמח, שמקנה גם צבע יפהפה וגם ערכים תזונתיים רבים יותר.

חומרים ל-4-5 מנות:
4-5 סלקים בינוניים
שמן זית לזילוף
מלח ופלפל שחור גרוס
8 ענפי תימין
420 גרם (3 כוסות) קמח
1 ביצה
20 גרם (1 כף) מלח

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מניחים פקעות סלק על יריעות רדיד אלומיניום. מזלפים מעט שמן זית, מצרפים ענפי תימין ומתבלים במלח ופלפל. עוטפים את הפקעות היטב (כמו סוכריה). אופים כשעה עד שהסלקים רכים. מקלפים ומרסקים למחית. מסננים. בסוף צריכה להישאר 1/2 ק”ג מחית.
  3. מעבירים את מחית הסלק לקערת מיקסר ומערבבים עם שאר החומרים בוו גיטרה עד לקבלת מרקם אחיד ומעט נוזלי.
  4. מעבירים לשקית זילוף או לפומפיית שפצל. מרתיחים בסיר מים עם מלח וחותכים מעל הסיר בצקניות קטנות באורך 1 ס”מ. מבשלים כל פעם מעט בצקניות, עד שהן צפות. מסננים ועוטפים בשמן זית.
  5. הכנה מראש: אפשר להכין עד יומיים מראש ולחמם במחבת עם מעט שמן זית לפני ההגשה.

גיוונים:

  • אם אין פנקו אפשר להשתמש בפירורי לחם רגילים.
  • במקום שמן ענבים אפשר להשתמש בשמן קנולה.