מתכון

כדורי בשר על פריקי

הנה מנת ביתא קפה אופיינית ונהדרת שקל להכין בבית

5,748 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
כדורי בשר על פריקי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני
כדורי בשר על פריקי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני

התחנה המקצועית המשמעותית והעיקרית של חיי היא ללא ספק ביתא קפה. המשימה להאכיל אנשים ביומיום באוכל מוקפד, טרי, מזין וססגוני הכי הולמת אותי. מצד אחד יש בביתא בישול גבוה ומצד אחר הוא צנוע וביתי־מודרני. 13 שנה אני כבר שם, לומדת כל רגע איך לנהל ולהתנהל נכון יותר כמטבח איכותי, כמסעדה, כמקום עבודה, כמקום המפגש של השכונה וכפינת האוכל של הלקוחות. הנה מנת ביתא אופיינית ונהדרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכדורי בשר

לרוטב

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב את כל מרכיבי כדורי הבשר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדורי טניס. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הכדורים מכל הצדדים עד להזהבה.

2

מחממים שמן זית בסיר ומזהיבים את החציל. מוסיפים עגבניות, 8 גבעולי סלרי וגבעולי מנגולד ומערבבים עד שהם מתרככים. מוסיפים מיץ לימון ומתבלים במלח.

3

מוסיפים לסיר את המים ומרתיחים. מסדרים בעדינות את כדורי הבשר בסיר ומניחים מעל את שאר גבעולי הסלרי. מבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה.

4

מגישים חם על מצע פריקי.