מתכון

כדורי הודו פריכים

אוהבים דים סאם? נהדר! קבלו מתכון לכדורי הודו פריכים שיקפיץ לכם את חוויית המטבח הסיני לגובה

12,671 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
כדורי הודו פריכים. צילום: shutterstock
כדורי הודו פריכים. צילום: shutterstock

מחית קארי אדום מכילה כמות נאה של גלנגל, המעניק לה ארומה ייחודית אך אין להשיג גלנגל טרי בארץ, אלא יבש בלבד. במתכון המקורי משתמשים בבשר חזיר טחון, אך אפשר להשתמש בבשר הודו (לא בחזה) או בבקר (לא שמן).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים היטב בקערה רחבה את כל מרכיבי הכדורים, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 15 דקות להתייצבות.

2

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ, מניחים אותם ברווחים של 1 ס"מ במגש שטוח ומעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.

3

מגלגלים את הכדורים בקמח, מנערים מעודפים, טובלים בביצים הטרופות, מסננים היטב ומגלגלים בפנקו עד ציפוי בכל הצדדים. מעבירים את הכדורים למקרר להפשרה אטית.

4

מטגנים את הכדורים בשמן עמוק בחום של 180 מעלות עד שהם מזהיבים ומוכנים מבפנים. מגישים חם עם רטבים לטבילה.