מחית קארי אדום מכילה כמות נאה של גלנגל, המעניק לה ארומה ייחודית אך אין להשיג גלנגל טרי בארץ, אלא יבש בלבד. במתכון המקורי משתמשים בבשר חזיר טחון, אך אפשר להשתמש בבשר הודו (לא בחזה) או בבקר (לא שמן).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מערבבים היטב בקערה רחבה את כל מרכיבי הכדורים, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 15 דקות להתייצבות.
2
יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס"מ, מניחים אותם ברווחים של 1 ס"מ במגש שטוח ומעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.
3
מגלגלים את הכדורים בקמח, מנערים מעודפים, טובלים בביצים הטרופות, מסננים היטב ומגלגלים בפנקו עד ציפוי בכל הצדדים. מעבירים את הכדורים למקרר להפשרה אטית.
4
מטגנים את הכדורים בשמן עמוק בחום של 180 מעלות עד שהם מזהיבים ומוכנים מבפנים. מגישים חם עם רטבים לטבילה.