הפטנט: קניינות חכמה וקצת יצירתיות. מצטיידים בתבנית ומגישים עם רוטב עגבניות רענן. שווה לטרוח ולקנות תבנית תבנית סיליקון עם שקעים בצורת חצי כדור בקוטר 4-3 ס"מ במיוחד בשביל המתכון? אנחנו מבטיחים שאחרי שהתבנית הזאת תנחת אצלכם במטבח תמצאו לה מגוון שימושים יצירתיים; בואיקוס מושלמים או מיני קאפקייקס הם רק ההתחלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב עגבניות
אופן ההכנה
מכינים רוטב עגבניות
1
מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים עגבניות ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל. מבשלים 8 דקות בלבד. מצננים קלות.
מכינים כדורי קדאיף
2
מניחים אטריות קדאיף בקערה רחבה, יוצקים חמאה בזרם דק ומערבבים בעדינות כדי לא לקרוע את האטריות. מכסים את הקערה במגבת לחה בעת העבודה.
3
מרפדים כל שקע בתבנית הסיליקון בשערות קדאיף תוך כדי הידוק. מניחים בכל שקע חתיכת גבינה, חצי זית וחצי עלה בזיליקום וסוגרים עם שכבה נוספת של קדאיף.
4
מכניסים למקפיא לחצי שעה, הופכים בעדינות כל כדור בתוך השקע ליצירת צורה עגולה מושלמת ומקפיאים שוב ל-10-15 דקות.
5
מחממים תנור ל-170 מעלות.
6
אופים את כדורי הקדאיף בתוך תבנית הסיליקון כ-10 דקות להשחמה. מוציאים את התבנית והופכים בעדינות את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחזירים לתנור ואופים 8-5 דקות נוספות להשחמה.
7
מגישים מיד לצד רוטב העגבניות.