מתכון

כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות

בחוץ אטריות קדאיף, בפנים ביס מוצרלה עם בזיליקום וזיתי קלמטה

24,509 בשלנים התעניינו במתכון זה
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.
כדורי קדאיף ממולאים במוצרלה וזיתים עם רוטב עגבניות טרי של אורי שפט ורינת צדוק. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר.

הפטנט: קניינות חכמה וקצת יצירתיות. מצטיידים בתבנית ומגישים עם רוטב עגבניות רענן. שווה לטרוח ולקנות תבנית תבנית סיליקון עם שקעים בצורת חצי כדור בקוטר 4-3 ס"מ במיוחד בשביל המתכון? אנחנו מבטיחים שאחרי שהתבנית הזאת תנחת אצלכם במטבח תמצאו לה מגוון שימושים יצירתיים; בואיקוס מושלמים או מיני קאפקייקס הם רק ההתחלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות

1

מחממים שמן זית בסיר על להבה בינונית. מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות. מוסיפים עגבניות ומערבבים. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל. מבשלים 8 דקות בלבד. מצננים קלות.

מכינים כדורי קדאיף

2

מניחים אטריות קדאיף בקערה רחבה, יוצקים חמאה בזרם דק ומערבבים בעדינות כדי לא לקרוע את האטריות. מכסים את הקערה במגבת לחה בעת העבודה.

3

מרפדים כל שקע בתבנית הסיליקון בשערות קדאיף תוך כדי הידוק. מניחים בכל שקע חתיכת גבינה, חצי זית וחצי עלה בזיליקום וסוגרים עם שכבה נוספת של קדאיף.

4

מכניסים למקפיא לחצי שעה, הופכים בעדינות כל כדור בתוך השקע ליצירת צורה עגולה מושלמת ומקפיאים שוב ל-10-15 דקות.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות.

6

אופים את כדורי הקדאיף בתוך תבנית הסיליקון כ-10 דקות להשחמה. מוציאים את התבנית והופכים בעדינות את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחזירים לתנור ואופים 8-5 דקות נוספות להשחמה.

7

מגישים מיד לצד רוטב העגבניות.