מתכון

כופתאות עדשים, שקדים וירק

כופתאות אווריריות מבצק עדשים ושקדים שכל מרק ישמח לארח

17,474 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
כופתאות עדשים, שקדים וירק של רינת צדוק. צילום: שני בריל
כופתאות עדשים, שקדים וירק של רינת צדוק. צילום: שני בריל

שימו לב: אם אתם משתמשים בעלי סלרי השתמשו בכמות קטנה שכן טעמם עז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים בצל, שום ועלים במעבד מזון למחית. מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לעיסה אחידה. מעבירים למקרר למנוחה של 15 דקות.

2

מביאים שפע מי מלח לרתיחה. מוציאים את העיסה מהמקרר ויוצרים בידיים רטובות כופתאות עגולות בגודל כדורי פינג פונג. זורקים את הכופתאות למים הרותחים ומבשלים כ־5 דקות עד שהכדורים צפים מעלה. שימו לב: לא ממלאים את הסיר בכופתאות, אלא מבשלים אותן בשניים או שלושה מחזורים אחרת הכופתאות ידבקו זו לזו. מוציאים בכף מחוררת ומוסיפים למרק.