המתכון מותאם ל-2 תבניות בקוטר 30 ס"מ כל אחת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
מתבלים את קוביות החצילים בשמן זית, מלח ופלפל.
3
אופים את החצילים 15 דקות או עד להזהבה. משאירים את התנור פועל.
4
מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה מומסת ושמן זית, כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
5
משמנים היטב את התבניות ומרפדים תחתית של כל תבנית ברבע מכמות האטריות. מפזרים קוביות חצילים, עגבניות מיובשות, גבינה, פיסטוקים, אגוזים ועשבי תיבול. מכסים ביתרת האטריות.
6
אופים 25 דקות או עד שהכל זהוב ויפה. בעיקרון, אין טעם להכין מראש — אפשר לחמם, אבל הקסם הולך לאיבוד.
7
מתבלים רסק עגבניות טריות בשמן זית, שום, מלח ופלפל ויוצקים על הכנאפה החמה. פורסים למשולשים ומגישים חם.