מתכון

כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים

גרסה פיקנטית למאפה הפופולרי - ממולאת בחציל ועגבניות מיובשות לצד גבינת פטה ופיסטוקים. רסק עגבניות טריות מחליף את הסירופ

6,248 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)
כנאפה חצילים, פטה עיזים ופיסטוקים של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: רותם ניר (צילום: דניה ויינר)

המתכון מותאם ל-2 תבניות בקוטר 30 ס"מ כל אחת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מתבלים את קוביות החצילים בשמן זית, מלח ופלפל.

3

אופים את החצילים 15 דקות או עד להזהבה. משאירים את התנור פועל.

4

מערבבים אטריות קדאיף עם חמאה מומסת ושמן זית, כך שיצופו היטב מכל הצדדים.

5

משמנים היטב את התבניות ומרפדים תחתית של כל תבנית ברבע מכמות האטריות. מפזרים קוביות חצילים, עגבניות מיובשות, גבינה, פיסטוקים, אגוזים ועשבי תיבול. מכסים ביתרת האטריות.

6

אופים 25 דקות או עד שהכל זהוב ויפה. בעיקרון, אין טעם להכין מראש — אפשר לחמם, אבל הקסם הולך לאיבוד.

7

מתבלים רסק עגבניות טריות בשמן זית, שום, מלח ופלפל ויוצקים על הכנאפה החמה. פורסים למשולשים ומגישים חם.