מתכון

כנאפה טלה

השף צחי בוקששתר מגיש את הכנאפה מחדש עם שידוך של בשר טחון

8,414 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
כנאפה טלה של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים
כנאפה טלה של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוצצים את הבצל הלבן והפטרוזיליה. מערבבים את הבצל בקערה עם הבשר, הפטרוזיליה והתבלינים (½ כפית מהמלח).

2

מערבבים את אטריות הקדאיף עם מעט מלח ושמן הזית (או המרגרינה - יש הטוענים שעם המרגרינה יותר טעים). מפרידים את הכמות לשני חלקים, מפוררים חלק אחד ומשטחים על תחתית המחבת. אופים רגע בתנור או מטגנים רגע על להבה בינונית, והופכים בתוך התבנית.

3

חוצים את העגבנייה ופורסים אותה לפרוסות. פורסים את הבצל הסגול ואת הפלפל.

4

משטחים את הבשר על האטריות, ומפזרים את פרוסות העגבנייה, הבצל הסגול והפלפל החריף. משטחים מעל את שאר האטריות. מניחים על להבה בינונית 3 דקות.

5

אופים בתנור בחום בינוני-גבוה של 180 מעלות 10 דקות, עד שהכנאפה למעלה בצבע זהוב-שחום. הופכים לצלחת או לקרש חיתוך.

6

חותכים ומגישים פרוסה כמו של עוגה, עם מעט טחינה וצ'ילי חריף.

כלים: מחבת גדולה בלי ידית או תבנית כנאפה מאלומיניום (חשוב שיהיו לכלי שוליים)