החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממסים את החמאה במחבת מעל להבה נמוכה. מיד כשהיא הופכת נוזלית מסירים מהאש ומניחים לה להצטנן, בעזרת כף מסירים בעדינות את השכבה העליונה שמתגבשת (שכבת מוצקי החלב) ושומרים רק את השומן הנוזלי.
2
מחממים את התנור ל־ 220 מעלות. מושחים את הפלפלים במעט שמן זית וצולים כ־ 20 דקות, מעבירים לקופסה לצינון. אפשר גם לקלות את הפלפלים מעל להבת הגז מכל הצדדים עד שהם משחירים. קולפים את הפלפלים, חותכים לרצועות ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, שום, מלח, פלפל ומעט אורגנו.
3
במחבת טפלון בקוטר של כ־ 24 ס"מ מחממים את החמאה המזוקקת על אש נמוכה כדקה. מניחים בתחתית המחבת חצי מכמות אטריות הקדאיף בשכבה אחידה. מפוררים מעל הקדאיף את הפטה ומפזרים את הפלפלים המתובלים. מפזרים מחצית מהצנוברים והאורגנו וסוגרים עם המחצית הנותרת של הקדאיף. יוצרים שכבה אחידה ומהדקים קלות עם כף היד.
4
מטגנים כ־ 3 דקות, מרימים בעדינות את השכבה התחתונה ומציצים, אם שערות הקדאיף הזהיבו הופכים, אם לא מטגנים כדקה נוספת. מניחים צלחת רחבה מעל המחבת, הופכים את הכנאפה ומחליקים חזרה למחבת(כשהצד שהיה כלפי מטה כעת פונה מעלה). מטגנים 2 דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל צנוברים ומגישים מיד.