בסוף עונת התותים אפשר להחליף אותם בדובדבנים מגולענים, נקטרינה חתוכה לקוביות או תאנים חתוכות לרבעים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לכנאפה
לסירופ
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הכנאפה
1
מעבירים אטריות קדאיף לקערה רחבה ומפרידים בעזרת הידיים לשערות בודדות. מוסיפים את החמאה המומסת תוך כדי. כשהשערות מופרדות ועטופות בחמאה מוסיפים תותים, אבקת סוכר וגבינת חלומי - למעט חופן אחד (שנוסיף לפני האפייה) ומערבבים עד שהתערובת נצבעת אדום.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ בחמאה. מעבירים את תערובת האטריות לתבנית ומפזרים באופן אחיד - לא מהדקים. מפזרים את חופן הגבינה ששמרנו בצד ומעבירים את התבנית לתנור. אופים 25 דקות עד שפני הכנאפה שחומים.
מכינים סירופ
3
בזמן שהכנאפה בתנור מעבירים את כל חומרי הסירופ לסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 10 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיגי. מצננים כ-15 דקות עד שהכנאפה מוכנה.
יוצקים את הסירופ ומגישים
4
מוציאים את הכנאפה מהתנור, יוצקים מעליה את הסירופ בעודה חמה, מפזרים פיסטוקים ומגישים.