מתכון

כרובים בעשן

המנה משלבת כמה סוגי כרובים ונותנת להם את מלוא הבמה במינימום עבודה. העשן מעניק להם טעמים עמוקים

2,526 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
כרובים בעשן של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
כרובים בעשן של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

את המנה מומלץ להגיש עם אבן יוגורט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב יוגורט סומאק

להגשה

אופן ההכנה

1

חולטים כל כרוב בנפרד (באותו סיר עם מים רותחים ומלח) כ־3 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מסננים. לחלופין מאדים כל כרוב בסלסילת אידוי כ־12 דקות.

2

מושחים את הכרובים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3

מחממים תנור ל־250 מעלות או מלהיטים גריל פחמים. מסדרים את הכרובים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או מניחים על רשת הגריל וצולים כ־5 דקות מכל צד עד שהם מתחילים להיחרך.

4

מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

5

בהגשה יוצקים רוטב יוגורט סומאק לצלחת הגשה ומניחים מעל את הכרובים הצלויים. מתבלים במלח ים, מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומגררים מעל אבן יוגורט.