את המנה מומלץ להגיש עם אבן יוגורט.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יוגורט סומאק
להגשה
אופן ההכנה
1
חולטים כל כרוב בנפרד (באותו סיר עם מים רותחים ומלח) כ־3 דקות ומעבירים מיד למי קרח. מסננים. לחלופין מאדים כל כרוב בסלסילת אידוי כ־12 דקות.
2
מושחים את הכרובים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
3
מחממים תנור ל־250 מעלות או מלהיטים גריל פחמים. מסדרים את הכרובים בתבנית מרופדת בנייר אפייה או מניחים על רשת הגריל וצולים כ־5 דקות מכל צד עד שהם מתחילים להיחרך.
4
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
5
בהגשה יוצקים רוטב יוגורט סומאק לצלחת הגשה ומניחים מעל את הכרובים הצלויים. מתבלים במלח ים, מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומגררים מעל אבן יוגורט.