יש כל כך הרבה אפשרויות להכנת מלית גבינות: גאודה, חלומי, פקורינו, תערובת ארבע גבינות או קשקבל. הכי חשוב למלא את הכרובית היטב ולהניח בתבנית בגודל הנכון (כאן השתמשנו בסיר ג'חנון קטן), שתחבק אותה ותעזור לה להישאר זקופה ולא לקרוס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה
אופן ההכנה
1
חולטים כרובית בסיר עם שפע מים רותחים 10 דקות לריכוך חלקי. מעבירים למסננת, מצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר ומייבשים היטב.
2
מחממים תנור ל־170 מעלות.
3
מרווחים בין תפרחות הכרובית בעזרת האצבעות ומטמינים ביניהן פרוסות גאודה, פקורינו ובייבי מוצרלה.
4
מעבירים את הכרובית הממולאת לתבנית עגולה לפי מידותיה מרופדת בנייר אפייה.
5
מברישים בשמן זית או חמאה מומסת, אופים 35 דקות להזהבה יפה ומגישים מיד.
6
שומרים את הכרובית בכלי אטום במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.
גיוון: בגרסת אמצע השבוע: מפרקים את הכרובית לפרחים ומכינים מאפה בתבנית.
להזמנת מוצרי המחלבה מבית יצחק ומחלבות גד שבמתכון, לחצו כאן