זרעי הראשד מוסיפים טעם עדין ללא המרירות האופיינית לעלים ומבליטים את טעמו של הכרוב. אם לא משיגים, אפשר להחליף בזרעי כמון או קימל.
הצעת הגשה:
תבשיל כרוב וגבינת פקורינו מסדרים את התבשיל בתבנית, מפזרים מעל 100 גרם שבבי פקורינו ומכניסים לתנור חם במצב גריל עליון ל-3 דקות עד שהגבינה נחרכת ומקבלת צבע שחום יפה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים רצועות כרוב כ-5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהוא מאבד כמחצית מנפחו.
2
מוסיפים שום, עלה דפנה, פלפל אנגלי וזרעי ראשד וממשיכים לאדות 7-5 דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים.
3
מוסיפים חומץ ויין אדום, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל ללא כיסוי כ-45-30 דקות עד שכל היין נספג בכרוב.
4
מתבלים בדבש, מלח ופלפל שחור גרוס.
5
אוכלים חם. אם לא מגישים מייד, מומלץ לצנן לחלוטין לפני שמכניסים למקרר. התבשיל יישמר במקרר עד 10 ימים.