מתכון

כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש

מנת כרוב ממולא עם בשר כבש, אורז ופריקה מבית היוצר של שף סאלח כורדי

3,656 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן
כרוב ממולא בפריקה, אורז וכבש של שף סאלח כורדי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

משרים את עלי הכרוב במים חמים במשך כמה דקות, עד שהם רכים.

המלית

2

משרים את הפריקה והאורז במים חמים במשך שעתיים. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הכבש, הבצל, העגבנייה, הבהרט והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

הרכבתהמנה

3

פורשים עלה כרוב חלוט, מניחים בקצה העלה מעט מהתערובת, מקפלים את הצדדים פנימה, מגלגלים וסוגרים. מעבירים את עלי הכרוב הממולאים לסיר ומניחים כך שסגירת העלים מופנית כלפי מטה.

4

כותשים את השום והנענע במכתש ועלי, מפזרים מעל עלי הכרוב, מוסיפים כמון, מוזגים את המים, מיץ הלימון, שמן הזית ומלח.

5

מניחים על הסיר צלחת בקוטר המתאים ולוחצים אותה כלפי מטה על העלים הממולאים. מכסים את הסיר ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי.

6

ניתן להגיש עם שמנת חמוצה.