החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
משרים את עלי הכרוב במים חמים במשך כמה דקות, עד שהם רכים.
המלית
2
משרים את הפריקה והאורז במים חמים במשך שעתיים. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים את בשר הכבש, הבצל, העגבנייה, הבהרט והמלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
הרכבתהמנה
3
פורשים עלה כרוב חלוט, מניחים בקצה העלה מעט מהתערובת, מקפלים את הצדדים פנימה, מגלגלים וסוגרים. מעבירים את עלי הכרוב הממולאים לסיר ומניחים כך שסגירת העלים מופנית כלפי מטה.
4
כותשים את השום והנענע במכתש ועלי, מפזרים מעל עלי הכרוב, מוסיפים כמון, מוזגים את המים, מיץ הלימון, שמן הזית ומלח.
5
מניחים על הסיר צלחת בקוטר המתאים ולוחצים אותה כלפי מטה על העלים הממולאים. מכסים את הסיר ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים במשך שעה וחצי.
6
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה.