מתכון

כרוב שלוש שעות בתנור

הבישול הארוך הופך אותו לרך מאוד, עסיסי ועשיר בטעמי החמאה והיין שנספגו בו

64,206 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
כרוש שלוש שעות בתנור של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
כרוש שלוש שעות בתנור של שף איתן ונונו. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

למנה עשירה מוסיפים ציר ירקות ביתי. מתכון לציר ירקות של איתן ונונו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות. חוצים את הכרוב ומסירים את הגזע.

2

מניחים את הכרוב בתבנית אפייה עם ציר ירקות, יין לבן, חמאה, מלח ופלפל. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים כ־3 שעות עד שהכרוב רך מאוד ומתפרק. באמצע האפייה יש לבדוק כי הנוזלים לא התאדו לחלוטין - במידה וכן, מוסיפים מעט מים.

3

מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.