החומרים טבלת מידות ומשקלות
להולנדז הדרים
אופן ההכנה
רוטב הולנדז
1
מניחים את החלמונים בבאן מארי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים).
2
מוסיפים כפית חרדל לחלמונים ומתחילים להקציף במטרפה ידנית בעדינות (כשהחלמונים בתוך הבאן מארי).
3
מזלפים באיטיות את החמאה המומסת לתוך התערובת תוך כדי הקצפה, עד לקבלת מרקם חלק. מזלפים בעדינות את מיץ התפוזים ומיץ הלימון תוך הקצפה. ממליחים ומפלפלים, מסירים מן האש
4
שומרים את הרוטב במקום חמים ומערבבים מדי פעם עד לשימוש.
הביצים העלומות
5
בסיר גדול מרתיחים ליטר מים עם שתי כפות חומץ. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש לבעבוע עדין.
6
פותחים כל ביצה לחוד לתוך כוס קטנה, שופכים אותה במהירות לתוך המים הרותחים. מכניסים כך את כל הביצים למים בזו אחר זו.
7
מבשלים את הביצים 2־3 דקות, עד שהחלבון נקרש והחלמון עדיין נוזלי. מוציאים את הביצים מן המים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת נקייה.
הכריכים
8
חוצים כל קרואסון ומניחים על כל חצי כמה פרוסות גאודה.
9
בינתיים, צולים במחבת את פרוסות כתף הבקר צלייה מהירה.
10
מניחים על כל קרואסון את הנקניק והביצה העלומה. סוגרים את הכריכים ומזלפים את הרוטב.