מתכון

כרשה במילוי בורגול ובשר טלה

משולשי כרשה ממולאים בבשר טלה ובורגול הפופולריים מאוד במצרים, סעודיה וטורקיה

3,118 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כרשה ממולאת בבורגול ובשר טלה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
כרשה ממולאת בבורגול ובשר טלה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

ממולאים אלו פופולריים מאוד באזורים מסוימים במצרים, סעודיה וטורקיה, ובשנים האחרונות המתכון נכנס גם למטבח הלבנטיני. מדובר בגרסה לא מסורתית להכנת ממולאים. צורת הקיפול היא שמקנה לממולאים את היופי והייחוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבישול

לרוטב

אופן ההכנה

1

מרתיחים סיר עם מים ומלח. בינתיים מסירים את השורש של הכרשות ואת החלק העליון העצי כך שנשארים עם כרשות באורך 12־10 ס"מ. חותכים את הכרשות לאורך עד למרכז ומבשלים במים הרותחים כ־5 דקות. מוציאים ושוטפים היטב במים קרים. מפרידים את העלים כך שמתקבלים מלבנים ארוכים.

מכינים את המלית וממלאים:

2

מערבבים את מרכיבי המלית ולשים אותם עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בקצה כל מלבן כף גדושה מהמלית ומקפלים מעלה ומטה ליצירת משולשים.

3

מסדרים את הממולאים בסיר רחב בשכבה אחת. מפזרים ביניהם את המשמשים המיובשים השלמים והתמרים הצהובים. מניחים את שורש הג'ינג'ר השלם ואת הפלפלים החריפים בסיר.

4

מחממים תנור ל־175 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ושופכים על הממולאים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור למשך שעתיים. אחרי שעה בודקים את הנוזלים – אם הם התאדו מוסיפים עוד 1/2 כוס מים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.