שימו לב: ההשריה המקדימה של האורז הופכת אותו לרך במיוחד, לא כדאי לוותר עליה. חלקי כרשה שלא מתאימים למילוי שומרים למתכונים אחרים.
גיוון: לממולאים טבעוניים מוותרים על הבשר, מגדילים את כמות האורז ב- 1/3 כוס ומוסיפים 100 גרם פיסטוקים קלויים טבעיים חתוכים גס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לרוטב
אופן ההכנה
1
מסירים מעט מהחלק הירוק של הכרשות וחותכים למקטעים באורך של כ- 10 ס"מ. בכל חתיכה יוצרים חתך אורכי עד המרכז ומפרידים לגלדים. את לב הכרשה קוצצים ושומרים בצד (הוא יתווסף למלית).
מכינים מלית
2
מניחים אורז במסננת ושוטפים. מעבירים לקערה, מכסים במים ומשרים לפחות שעה ועד 5 שעות. מסננים ומעבירים לקערה.
3
מסירים מהלימון את הקליפה הצהובה (שומרים על הלבנה) בעזרת קולפן או סכין קטנה. חותכים את הלימון הקלוף לקוביות קטנות ונפטרים מהגרעינים.
4
מוסיפים לאורז את הלימון הקצוץ, הכרשה הקצוצה ששמרנו, בשר, נענע, צימוקים, פפריקה ומלח.
5
מניחים מספר גלדי כרשה על משטח עבודה, ולאורך הקצה הקרוב אלינו מניחים כפית מלית גדושה — מותירים כ- 1/2 ס"מ של שוליים עליונים ותחתונים (המילוי מתנפח בעת הבישול וצריך להשאיר לו מקום כדי שהכרשה לא תתפקע).
6
מגלגלים את הכרשות לגלילים מהודקים (כמו סיגר) ומניחים אותם בסיר רחב ושטוח ב 4-3 קומות (לא יותר).
7
מערבבים שמן זית וסילאן בקערית, יוצקים על הגלילים ומוסיפים מים כמעט עד כיסוי.
8
מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים ללהבה נמוכה. מבשלים כ- 45 דקות עד שהאורז עשוי והעלים רכים. מדי פעם מרימים את הסיר ומנענעים אותו לשם ערבוב. בינתיים מחממים תנור ל- 150 מעלות.
9
מכסים את הסיר, מעבירים לתנור ואופים 30 דקות עד שהחלק התחתון של הממולאים שחום וכמעט לא נותרו נוזלים בסיר.