מתכון

לאבנה עם זעתר עלי תאנה

לא עוד מנת לאבנה - הארומה המיוחדת של עלי התאנה וקליפות התפוז בצד חריפות הפלפלים יוצרות לאבנה מקורית ומפתיעה

2,372 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2021
לאבנה עם זעתר עלי תאנה של שף אסף דוקטור | צילום: שני בריל
לאבנה עם זעתר עלי תאנה של שף אסף דוקטור | צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחריף מותסס

ללאבנה

לזעתר עלי תאנה

לקליפות תפוז מיובשות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את החריף המותסס

1

טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים.

2

מעבירים את תערובת החריף לצנצנת, מכסים בבד או נייר ומתסיסים 4 ימים, תוך כדי ערבוב פעם ביום.

מכינים את הלאבנה

3

מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים על חיתול בד בתוך מסננת המונחת על קערה. מעבירים למקרר ל־36 שעות, עד קבלת לאבנה יציבה ומוצקה.

מכינים זעתר עלי תאנה וקליפות תפוז מיובשות

4

חולטים עלי תאנה בסיר עם מים רותחים כ־5 דקות. מסננים.

5

פורשים בתבניות את עלי התאנה וקליפות תפוזים ומייבשים בתנור בחום מינימלי עם מאוורר במשך 24 שעות.

6

טוחנים במטחנת תבלינים את עלי התאנה, סומק ומלח לתערובת חלקה ירקרקה. מוסיפים שומשום ומערבבים.

7

טוחנים דק במטחנת תבלינים נקייה את קליפות התפוזים.

8

מעבירים את הלאבנה לצלחת הגשה. מכסים בשמן זית, מעטרים בזעתר עלי התאנה, בקליפות התפוז ובחריף המותסס (שומרים את השאריות במקרר עד חודש) ומגישים לצד פיתות חמות.