לא צריך תנור – פשוט קולים עיגולי בצק במחבת, עד שהם הופכים למאפים ריחניים וחרוכים בקצוות. אפשר להכפיל כמויות, לקלות ולהקפיא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
לשים את כל החומרים מלבד שמן הזית במיקסר במשך 10 דקות עד שהבצק גמיש ורך. מחלקים ל-4 כדורים שווים, מכסים במגבת ומתפיחים שעה.
2
סמוך להגשה מרדדים כל כדור על משטח מקומח לפיתה שטוחה ככל האפשר (שואפים לקוטר 22 ס”מ).
3
מחממים מחבת ברזל כבדה או פלאנצ’ה עם 2 כפות שמן זית. מניחים עיגול בצק וקולים 2 דקות מכל צד, עד שהלאפה משחימה מעט ומתקשה. חוזרים על הפעולה עם שאר העיגולים. מוסיפים מעט שמן אם צריך.