החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מרתיחים בסיר קטן כוס מים עם חצי כפית מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הסולת ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת דייסה סמיכה. מורידים מהאש ושומרים בצד.
2
מכינים קערה עם מי קרח. יוצקים 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האפונה. מבשלים עד לריכוך. מעבירים את האפונה מיד למי קרח על מנת לשמור על הצבע הירוק. כשהאפונה מתקררת מסננים אותה מהמים.
3
מרסקים יחד בבלנדר את האפונה ואת עלי הנענע. מוסיפים את הסולת ואת הביצה הנותרת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
לטיגון
4
חממים במחבת כמות קטנה של שמן על להבה בינונית. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר.
להגשה
5
מעבירים את הגבינה לצלחת וזורים מעל את השומשום. קולפים את הביצים הקשות ומגישים לצד הלביבות עם הגבינה.