מתכון

לביבות אפונה בסגנון איטלקי

לביבות אפונה בריאות וקלות להכנה, שאפילו לא דורשות הרבה שמן לטיגון

14,279 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לביבות אפונה בסגנון אטילקי של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
לביבות אפונה בסגנון אטילקי של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מרתיחים בסיר קטן כוס מים עם חצי כפית מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הסולת ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת דייסה סמיכה. מורידים מהאש ושומרים בצד.

2

מכינים קערה עם מי קרח. יוצקים 4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את האפונה. מבשלים עד לריכוך. מעבירים את האפונה מיד למי קרח על מנת לשמור על הצבע הירוק. כשהאפונה מתקררת מסננים אותה מהמים.

3

מרסקים יחד בבלנדר את האפונה ואת עלי הנענע. מוסיפים את הסולת ואת הביצה הנותרת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.

לטיגון

4

חממים במחבת כמות קטנה של שמן על להבה בינונית. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר.

להגשה

5

מעבירים את הגבינה לצלחת וזורים מעל את השומשום. קולפים את הביצים הקשות ומגישים לצד הלביבות עם הגבינה.