מתכון

לביבות תפוחי אדמה דקיקות

קלילות ועדינות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ

36,608 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
לביבות תפוחי אדמה דקיקות של מרגיט של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לביבות תפוחי אדמה דקיקות של מרגיט של רינת צדוק. צילום: שני בריל

 ההצלחה שלהן טמונה בדיוק בפשטות הזאת. הכי טוב כמובן לאכול אותן מיד כשהן יוצאות מהמחבת לצד רסק טרי של תפוחי עץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים תפוחי אדמה מגוררים במסננת ולוחצים כנגד הדפנות כדי לסחוט נוזלים. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת אחידה.

2

יוצקים שמן זית למחבת רחבה עם תחתית מונעת הדבקה ובעלת שוליים גבוהים, לגובה של כ־1/4 מהמחבת.

3

לוקחים כף שטוחה מתערובת תפוחי האדמה ומורידים למחבת בעזרת כף נוספת. משטחים את פני הלביבה בעדינות עם גב הכף לדיסקית שטוחה. מטגנים כ־2 דקות לקבלת גוון זהוב (מרימים מעט בעזרת מרית לבדוק), הופכים ומטגנים את הצד השני כ־2 דקות. מוציאים בעזרת מרית לצלחת מרופדת נייר אפייה. מטגנים כך את כל התערובת.

4

מגררים את תפוחי העץ במגררת דקה (ממש לפני ההגשה אחרת הם משחירים). מגישים את הלביבות החמות לצד הרסק.