מתכון

לביבות תפוחי עץ ומייפל עם פקאנים בקרמל מלוח

בסוף הארוחה מניחים במרכז השולחן מגש לביבות וסביבו מפזרים צלוחיות עם התוספות

13,570 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
לביבות תפוחי עץ ומייפל עם פקאנים בקרמל מלוח של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות תפוחי עץ ומייפל עם פקאנים בקרמל מלוח של שף אוראל קמחי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפקאנים בקרמל

להגשה

אופן ההכנה

מכינים פקאנים בקרמל

1

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מוסיפים אגוזים ומערבבים עם כף עץ כ- 2 דקות עד שנוצרת על האגוזים שכבה לבנה דקה. מוסיפים מלח וממשיכים לערבב עד שהאגוזים מקבלים מעטפת דקה של קרמל.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים. מפזרים בשכבה אחידה על נייר אפייה ומצננים.

מכינים את הלביבות

3

מגררים תפוחים על פומפייה גסה וסוחטים היטב את הנוזלים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. בשלב זה אפשר לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר עד לילה.

להגשה

4

יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ. מחממים מחבת טפלון עם מעט חמאה ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד להזהבה יפה.

5

מסדרים לביבות על צלחות הגשה, יוצקים כף מייפל על כל אחת, מסדרים 4-3 פרוסות תפוח ומפזרים מעט פקאנים מקורמלים.