מתכון

לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה

השפית אביבית פריאל אביחי אוספת את האוצרות הים תיכוניים שמצויים אצלנו בשפע ויוצרת ארוחת שבועות צלולת טעם

15,709 בשלנים התעניינו במתכון זה
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לברק צלוי עם תרד מאודה על סקורדליה של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

40 ימים לפני חג הפסחא מתחילה תקופת התענית הגדולה — מתנזרים מהנאות החיים והחך ומסתפקים במאכלים דלים. בשר מחוץ לתחום, וברוב העולם הנוצרי גם גבינות, ביצים ודגים. עבור היוונים ויתור על שפע הדגה המגיע אל חופיהם הוא גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה, ולכן הכמרים התירו את אכילתם ובבתים רבים בתקופה זו מגישים דגים מטוגנים על ממרח סקורדליה שומי ורך. מגישים על מצע ממרח סקורדליה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מאדים תרד: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים שום ופלפל ומטגנים דקה עד שארומה מתחילה לעלות. מוסיפים תרד ומאדים 4-3 דקות עד שהוא מאבד מנפחו. מסירים מהלהבה ומתבלים במלח ופלפל.

2

צולים דגים: מלהיטים מחבת טפלון עם 2 כפות שמן זית ומפזרים מלח. מניחים פילטים של דג עם העור כלפי מטה ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות עד שהעור משחים. הופכים, מטגנים כ-10 שניות ומסירים מהלהבה. כך ממשיכים עם שאר הפילטים.

3

מרכיבים ומגישים: משטחים 2 כפות סקורדליה בצלחות הגשה, מניחים מעל תרד מאודה ופילה של דג. מגישים חם.