מתכון

סקורדליה — ממרח תפוחי אדמה ושום

ברוב הגרסאות של סקורדליה מוסיפים לתערובת לחם ושקדים פרוסים. כאן — לא, ולכן המרקם יוצא עדין וקרמי יותר

ינואר 2019
ממרח סקורדליה (שום ותפוחי אדמה) של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
ממרח סקורדליה (שום ותפוחי אדמה) של אביבית פריאל. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

באחד הביקורים ביוון אופיר – השותפה שלי – השתתפה בסדנת בישול של אישה בשם סטלה. שם היא למדה להכין את הסקורדליה הזו. כשאופיר חזרה ארצה הכנתי אותה וגם אני נשבתי בקסם הממרח העדין הזה. מגישים כמטבל או לצד דגים מטוגנים.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מי מלח כ-40 דקות עד שהם רכים. מסננים ושומרים 1/2 כוס מנוזלי הבישול. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים גס.

2

מעבירים למעבד מזון ומוסיפים את נוזלי הבישול, שום וחומץ וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם של חומוס. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד 3-2 כפות מים. מזלפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת משחה קרמית וחלקה. מתבלים במלח ומערבבים. שומרים עד 3 ימים במקרר.