מתכון

לואיז של סתיו

היא עגולה, הריבה הוחלפה בפירות אפויים והמרנג הפך לכתר מרשים וגבוה

11,285 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
לואיז של סתיו של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
לואיז של סתיו של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

עוגת הלואיז היא וינטג' קולינרי אמיתי – במקור עוגת סבתות מניו זילנד שכוללת בסיס פריך, ריבה וציפוי מרנג דק, שמגישים לצד תה כחיתוכיות מרובעות, שטוחות וצנועות. בגרסת הקאמבק מהשנים האחרונות הלואיז קיבלה מראה של יפהפייה פראית.

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס

לשכבת פרי

למרנג

אופן ההכנה

מכינים בסיס

1

מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן. מקציפים חלמונים עם סוכר, קליפת ליים ומלח לתערובת תפוחה. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבל 2־3 דקות. מוסיפים שמנת מתוקה ומיץ ליים, מערבלים עוד דקה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ להטמעה. מעבירים לתבנית ואופים 1/2 שעה עד שהבסיס מתייצב. מוציאים מהתנור ומורידים את חום התנור ל־180 מעלות.

מכינים שכבת פרי

2

מקפיצים את התפוחים והאגסים בחמאה במשך 4־5 דקות לריכוך עדין (עוצרים כשהם עדיין מוצקים ובהירים).

מכינים מרנג

3

קולים שקדים במחבת יבשה 2־3 דקות מעל אש נמוכה עד שהם מעט מזהיבים ומעלים ניחוח. מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות בינונית לקצף רך, מגבירים את המהירות, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף לקצף יציב ומבהיק, מוסיפים חומץ, מקציפים 1/2 דקה ועוצרים. מקפלים פנימה את השקדים בעדינות.

מרכיבים את העוגה ואופים

4

מערבבים את התפוחים והאגסים עם הפטל בקערה ומניחים בשכבה אחידה מעל בסיס העוגה. מסדרים מעל הפירות את המרנג בצורה חופשית - אפשר ליצור תלוליות או מערבולות קטנות בעזרת כף. אופים 53־04 דקות עד שהמרנג מקבל גוון שחום בהיר. מצננים שעה לפחות ורק אז מחלצים מהתבנית. אוכלים ביום ההכנה.