מתכון

לוקוס בתבשיל עגבניות, במיה וארטישוק ירושלמי

מנה נהדרת של קיץ מלוקוס עסיסי, עגבניות ובמיה עם טוויסט עוצמתי ואדמתי שמעניקות סוכריות ארטישוק ירושלמי

704 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
פילה לוקוס. מלגו ומלבר (צילום: אנטולי מיכאלו)
פילה לוקוס. מלגו ומלבר (צילום: אנטולי מיכאלו)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל עגבניות ובמיה

לסוכריות ארטישוק ירושלמי

אופן ההכנה

מכינים דג וסוכריות ארטישוק

1

מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים נתחי לוקוס בתבנית, מתבלים במלח, מפזרים תימין ויוצקים שמן זית. 

2

מרתיחים שפע מי מלח (במליחות מתונה) בסיר רחב. מוסיפים ארטישוקים ירושלמי ומבשלים כ-25 דקות או עד שהארטישוקים מתרככים אך עדיין מוצקים (נועצים סכין קטנה וחדה בארטישוק. אם הסכין חודרת בקלות לארטישוק סימן שהוא מוכן). מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים שמן זית, תימין ומלח. מערבבים היטב ומסדרים על  תבנית מרופדת נייר אפייה בשכבה אחידה. 

3

מעבירים את תבנית הדגים ואת תבנית הארטישוקים לתנור וצולים. את הדג 13־15 דקות, עד שהדג מוכן והבשר לבן ועסיסי ואת הארטישוקים כ-20 דקות עד שהם משחימים ומבריקים. 

מכינים תבשיל עגבניות ובמיה

4

מרוקנים את הגרעינים מהעגבניות בעזרת סכין חדה וחותכים אותן לקוביות (לא חשוב הגודל). מחממים מחבת רחבה, מוסיפים שמן זית, שום וכרשות ומטגנים מעל להבה בינונית נמוכה ותוך כדי ערבוב כ־2 דקות עד שהשום מזהיב.

5

מוסיפים במיה ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים את העגבניות, מנמיכים את האש ומבשלים כ־20 דקות, מערבבים כל כמה דקות. מתבלים במלח, סוכר ומיץ לימון וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מערבבים היטב, מוסיפים זעתר ומסירים מהאש. 

מרכיבים את המנה ומגישים

6

מסדרים בצלחת תבשיל עגבניות ובמיה, מניחים מעל סוכריות ארטישוק ומעליהן דג. מומלץ לצקת על הדג מעט מנוזלי תבשיל הבמיה (הם יוסיפו לו עסיסיות וטעם).