מתכון

לזניה ירוקה

גיוון מרענן ללזניה המסורתית – רוטב העגבניות התחלף ברוטב ירוק המבוסס על ברוקולי, זוקיני, תרד ובזיליקום

26,515 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
לזניה וֶרדֶה. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר
לזניה וֶרדֶה. סגנון: אוריה גבע | צילום: דניה ויינר

לתבנית בגודל 24×32 ס”מ. גיוון: מחליפים את הברוקולי, הזוקיני והתרד בירקות אחרים שאוהבים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך. מוסיפים שום, ברוקולי וזוקיני ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים תרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד רך.

2

מוסיפים מים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7-5 דקות ללא מכסה עד שהירקות רכים. מצננים מעט.

3

מעבירים את התערובת למעבד מזון, מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים את הלזניה ואופים:

5

מערבבים ריקוטה ופרמזן בקערה.

6

מפזרים בתבנית 3 כפות מרוטב הירקות. מניחים שכבה אחת של עלי לזניה ועליהם מחצית מתערובת הריקוטה. יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מגבינת המוצרלה. מניחים שכבה שנייה של עלי לזניה ויוצקים את יתר תערובת ריקוטה, שליש מכמות הרוטב ושליש מהמוצרלה. מניחים שכבה שלישית של עלי לזניה ויוצקים מעל את שאר הרוטב. מפזרים מעל את יתרת המוצרלה.

7

אופים כ-45 דקות עד הזהבה. ממתינים 10 דקות ורק אז פורסים.