מתכון

לזניה ירוקה של שף עידו פיינר

המנה האיטלקית הקלאסית - עם כמה טוויסטים שמביאים לידי ביטוי את המקומיות והעונה

29,500 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
לזניה ירוקה של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
לזניה ירוקה של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

סוף האביב הוא הזמן שבו אני נפרד מהירוקים, ומנצל כל רגע שהם עדיין איתנו. כאן שילבתי אותם במנה הכי קלאסית שיש בחג שבועות – לזניה דשנה ועמוסה בגבינות, אבל במקום לחלוט את המנגולד – בישלתי אותו עם שמנת מתוקה והוספתי גבינת סנט מור מקומית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשמל

לתבשיל ירוקים

להרכבה

אופן ההכנה

מכינים את הבשמל

1

ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים קמח בבת אחת ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כמה שניות, עד שהתערובת מתגבשת. מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומבשלים 4־5 דקות להסמכה. מצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים את התבשיל

2

מחממים שמן זית בסיר ומאדים בצל תוך כדי ערבוב 5־10 דקות לשקיפות. מוסיפים עלים, מערבבים ומבשלים עוד 3־4 דקות. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־10 דקות לצמצום הנוזלים. מצננים מחוץ למקרר לטמפרטורת החדר.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מרכיבים את הלזניה

4

מסדרים דפי לזניה בשכבה אחידה בתחתית תבנית, מורחים עליהם רבע מהבשמל, יוצקים מעליו שליש מתבשיל הירוקים ומפזרים מעל שכבת מוצרלה. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות. מניחים מעל השכבה העליונה טבעות סנט מור, שכבה נוספת של דפי לזניה ומורחים מעל את יתר הבשמל.

5

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ־45 דקות. מעלים את חום התנור למקסימלי, מסירים מהתבנית את הכיסוי, מפזרים פרמזן ואופים 5־8 דקות נוספות להשחמה יפה.