המתכון מותאם לתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבשאמל
לרוטב עגבניות
אופן ההכנה
מכינים בשאמל
1
ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח וטורפים כדקה ליצירת רביכה. יוצקים חלב בהדרגה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-7 דקות תוך כדי ערבוב עד שמסמיך. מתבלים באגוז מוסקט.
2
מכבים את הלהבה, מוסיפים גבינה ומערבבים עד שהיא נטמעת ברוטב. מתבלים במלח לפי הצורך.
מכינים רוטב עגבניות ומבשלים כרשה
3
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות ושמנת ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
4
מבשלים כרישה במי מלח רותחים כ-10 דקות וסוחטים היטב.
מרכיבים את הלזניה ואופים
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
מורחים בתבנית שכבה של רוטב עגבניות ובשאמל ומערבבים קלות. מניחים מעל 2 עלי לזניה ויוצקים שכבה של רוטב עגבניות ושל בשאמל. מפזרים את הכרישה וזיתים ומפוררים גבינה. מכסים ברוטב עגבניות ובשאמל ומניחים את עלי הלזניה הנותרים. מסיימים עם רוטב עגבניות ובשאמל.
7
אופים 40-35 דקות עד שעלי הלזניה מבושלים.