החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית ריקוטה
אופן ההכנה
מכינים מלית ריקוטה
1
מכניסים לקערת מיקסר את גבינת הריקוטה והסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה במהירות בינונית עד גבוהה במשך 3-4 דקות, עד התמוססות חלקית של הסוכר בתערובת.
2
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ואות הווניל. מערבבים דקה-שתיים עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים את הלזניה
3
חולטים את דפי הלזניה במים רתוחים כ-5 דקות עד ריכוך.
4
מניחים 3 דפי לזניה בתבנית ויוצקים עליהם שליש מכמות מלית הריקוטה.
5
מורחים באופן אחיד 4-5 כפות ממרח נוטלה על שכבת הריקוטה. מפזרים שליש מכמות המרשמלו. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.
6
אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 25-35 דקות.