מתכון

נוטלזניה – לזניה מתוקה עם ריקוטה, נוטלה ומרשמלו

גרסה מפתיעה שמשלבת ריקוטה עם ממרח נוטלה ומרשמלו. מנה מתוקה ונהדרת, שיכולה לשמש כקינוח לארוחה או כארוחה מושחתת

6,384 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
נוטלזניה – לזניה מתוקה עם ריקוטה, נוטלה ומרשמלו של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
נוטלזניה – לזניה מתוקה עם ריקוטה, נוטלה ומרשמלו של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית ריקוטה

אופן ההכנה

מכינים מלית ריקוטה

1

מכניסים לקערת מיקסר את גבינת הריקוטה והסוכר ומקציפים בעזרת מטרפה במהירות בינונית עד גבוהה במשך 3-4 דקות, עד התמוססות חלקית של הסוכר בתערובת.

2

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ואות הווניל. מערבבים דקה-שתיים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים את הלזניה

3

חולטים את דפי הלזניה במים רתוחים כ-5 דקות עד ריכוך.

4

מניחים 3 דפי לזניה בתבנית ויוצקים עליהם שליש מכמות מלית הריקוטה.

5

מורחים באופן אחיד 4-5 כפות ממרח נוטלה על שכבת הריקוטה. מפזרים שליש מכמות המרשמלו. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.

6

אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 25-35 דקות.