מתכון

לזניה פתיתים ובשר

יום אחד כשלא היו עלי לזניה בבית, פתיתים התגלו כתחליף מצוין ומאז הם חברי קבע

62,436 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
לזניה פתיתים ובשר. צילום: shutterstock
לזניה פתיתים ובשר. צילום: shutterstock

הלזניה שאני מכין לילדות היא פחות תובענית ויותר מהירה מלזניה קלאסית – במקום בשמל אני מכין רוטב זריז על בסיס קוטג' ושמנת.

מתכון לתבנית מלבנית של 30X20.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הפתיתים תוך ערבוב, עד שהם נעטפים בשמן. מוסיפים ציר או מים ומלח ומבשלים כ-15 דקות. מצננים את הפתיתים בסיר - כך הם ידבקו זה לזה ויהיה נוח להשתמש בהם ליצירת שכבות אחידות בתבנית.

2

מניחים במחבת 2 כפות שמן זית ושום, מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות מעל אש גבוהה. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי פירור הבשר בעזרת כף עץ כ-7 דקות להשחמה.

3

מוסיפים מעט מלח, רסק עגבניות סוכר ו-2 כפות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות.

4

מערבבים בקערה שמנת, קוטג', ביצים, בהרט, אגוז מוסקט ומעט מלח.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית ב-3-2 כפות שמן זית.

6

מסדרים בתבנית כ-1/3 מכמות הפתיתים בשכבה אחידה, מעליה מסדרים באותו אופן 1/3 מכמות הבשר. יוצקים מעל כ-1/3 מבלילת השמנת. יוצרים באותו האופן 2 שכבות נוספות. מעל השכבה האחרונה מפזרים גבינה.

7

אופים 1/2 שעה ומגישים. הלזניה תישמר במקרר עד 3 ימים.