הלזניה שאני מכין לילדות היא פחות תובענית ויותר מהירה מלזניה קלאסית – במקום בשמל אני מכין רוטב זריז על בסיס קוטג' ושמנת.
מתכון לתבנית מלבנית של 30X20.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הפתיתים תוך ערבוב, עד שהם נעטפים בשמן. מוסיפים ציר או מים ומלח ומבשלים כ-15 דקות. מצננים את הפתיתים בסיר - כך הם ידבקו זה לזה ויהיה נוח להשתמש בהם ליצירת שכבות אחידות בתבנית.
2
מניחים במחבת 2 כפות שמן זית ושום, מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות מעל אש גבוהה. מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי פירור הבשר בעזרת כף עץ כ-7 דקות להשחמה.
3
מוסיפים מעט מלח, רסק עגבניות סוכר ו-2 כפות מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות.
4
מערבבים בקערה שמנת, קוטג', ביצים, בהרט, אגוז מוסקט ומעט מלח.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית ב-3-2 כפות שמן זית.
6
מסדרים בתבנית כ-1/3 מכמות הפתיתים בשכבה אחידה, מעליה מסדרים באותו אופן 1/3 מכמות הבשר. יוצקים מעל כ-1/3 מבלילת השמנת. יוצרים באותו האופן 2 שכבות נוספות. מעל השכבה האחרונה מפזרים גבינה.
7
אופים 1/2 שעה ומגישים. הלזניה תישמר במקרר עד 3 ימים.