מתכון

לזניית ירקות קיץ

הלזניה מורכבת משכבות דפי פסטה טריים (אפשר גם יבשים) וביניהם שכבה דקיקה של ירקות קיץ מבושלים וקצוצים דק

20,309 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
לזניית קיץ של רוברטה של זהר ורן שמואלי. צילום: shutterstock
לזניית קיץ של רוברטה של זהר ורן שמואלי. צילום: shutterstock

תבנית עמוקה בגודל 30×22 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל הירקות

לרוטב בשאמל

אופן ההכנה

מכינים את הפסטה

1

מבשלים דפי פסטה בסיר גדול במים רותחים. מכינים קערה עם מי קרח ופורשים 3 מגבות. כשהפסטה מבושלת מעבירים למי קרח לצינון ואח"כ פורסים על המגבות לייבוש. זה נכון לגבי פסטה טרייה וגם יבשה.

מכינים את תבשיל הירקות

2

מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל 3 דקות לריכוך.

3

מוסיפים את כל הירקות הקצוצים, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומבשלים על להבה גבוהה עד שכל המים מתאדים. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.

מכינים בשאמל

4

מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב במטרפה וכשהוא נספג בשמן, יוצקים בבת אחת חלב קר תוך כדי ערבוב במטרפה עד שפירורי הקמח נמסים והופכים לתערובת אחידה. מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות תוך כדי ערבוב לקבלת רוטב בשאמל די נוזלי. מתבלים בפרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומניחים בצד לצינון (מערבבים מדי פעם כדי שלא ייווצר קרום).

מרכיבים את הלזניה ואופים

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מורחים שכבה דקה של בשאמל בתבנית ומניחים עליה דפי פסטה מבושלים. מורחים שוב שכבה דקה של בשאמל ומניחים עליה שכבה דקה מתבשיל הירקות. חוזרים על מבנה השכבות עם כל החומרים עד שייווצרו 6 שכבות לזניה, בשאמל וירקות. מפזרים על הכל פרמזן מגוררת.

7

אופים 20 דקות עד הזהבה.