מתכון

לחוח על סאג'

מכינים את הבצק מראש וקולים את הלחוח על המדורה. תוספת נהדרת לכל מה שתכינו על האש

לחוח על סאג' של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
לחוח על סאג' של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

הכנות מקדימות בבית: מכינים את בלילת הלחוח ומאפשרים לה לתסוס באיטיות במקרר

אם מכינים את המנה בבית:

  • מטגנים את בלילת הלחוח במחבת משומנת קלות, כמו פנקייקים. אפשר גם לטגן על צד אחד בלבד (לא חייבים להפוך), עד שמופיעות בועות שמתייבשות בהדרגה.

    החומרים טבלת מידות ומשקלות

    אופן ההכנה

    מכינים את בלילת הלחוח לילה מראש

    1

    טורפים בקערה את כל המרכיבים לתערובת נוזלית וחלקה ללא גושים. מכסים במגבת ומשהים מחוץ למקרר לשעתיים. מערבבים בעזרת מטרפה, מכסים שוב ומכניסים למקרר ללילה. שומרים בצידנית ומוציאים כשעה לפני השימוש.

    מכינים את הלחוח על סאג'

    2

    מחממים סאג' מראש, משמנים היטב ושומרים על טמפרטורה אחידה ובינונית.

    3

    טורפים את בלילת הלחוח, מוזגים כרבע כוס (או יותר) במרכז הסאג' להיווצרות לחוח בגודל רצוי, ואופים 2־4 דקות להיווצרות בועות קטנות ולהתייצבות. הופכים לצד השני וממשיכים לאפות כחצי דקה נוספת. חוזרים על הפעולות עם יתר הבלילה. מכסים את הלחוח המוכן במגבת עד ההגשה כדי שלא יתייבש.