מתכון

לחי עגל ביין אדום ופירה

לא בטוח שתרצו להגיש לאורחים שלכם בסדר את מנת הלחי עגל הבאה, אלא לשמור אותה לעצמכם לכל החג

3,863 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
לחי עגל ביין אדום ופירה של שף איתן ואנונו. צילום: אנטולי מיכאלו
לחי עגל ביין אדום ופירה של שף איתן ואנונו. צילום: אנטולי מיכאלו

במידה ורוצים להפוך את המתכון לכשר, מכינים פירה פרווה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפירה

אופן ההכנה

ללחי

1

מחממים סיר עם תחתית עבה ומוסיפים פנימה את חתיכות הלחי ואת השאלוט. מוסיפים יין, עגבניות ומים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבעבוע עדין ומבשלים עם מכסה סגור במשך 3 שעות עד שהבשר רך. מוציאים את הבשר ומוסיפים לרוטב שבסיר את קוביות החמאה. מצמצמים את הרוטב עד לסמיכות וקבלת ברק. שומרים את הבשר במקרר במשך לילה ואת הרוטב בנפרד בכלי סגור.

לפירה

2

מרפדים תבנית אפייה במלח גס ומניחים מעל את תפוחי האדמה. אופים את תפוחי האדמה ב־250 מעלות עד לריכוך מלא. מחלצים תכולת תפוח האדמה ומעבירים לקערה (ללאא קליפה). מערבבים עם שמנת, חמאה וחלב בעזרת כף עץ עד לקבלת מרקם קטיפתי של פירה.

להגשה

3

מחממים את הרוטב והבשר בסיר ומגישים.