מתכון

לחם בירה

טעמי התסיסה של הבירה מייצרים אפקט מחמצת המעניק ללחם טעם עשיר ומרקם מצוין

13,334 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
לחם בירה של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה
לחם בירה של מיכל בהט ושרי יגרמן. צילום: דניאל לילה

להכנת המנה יש צורך בתבנית לחם או אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

2

יוצקים בירה לקערה ומניחים ל־15-10 דקות עד שהגזים מתנדפים.

3

מוסיפים לבירה סוכר, קמח תופח, גבינת צ'דר ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק גס ופירורי.

4

מניחים את הבצק בתבנית ויוצקים עליו חמאה מומסת.

5

אופים כשעה עד שהלחם שחום. מצננים כ- 7 דקות ומחלצים מהתבנית. שומרים עטוף במקום קריר עד 4 ימים.