מתכון

לחם בירה: מתכון בסיסי וגיוונים

לחם בירה עם עם זיתים, אגוזים או עגבניות מיובשות? ככה עושים את זה בקלות

79,632 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
לחם בירה. צילום: דניאל לילה
לחם בירה. צילום: דניאל לילה

לחם מהיר, שמכינים כמו עוגה בחושה. בירה תוססת, בשילוב עם קמח תופח, מעניקים ללחם אווריריות ומרקם ייחודי. הטעם די ניטרלי, ולכן ממש מתבקשות תוספות, כמו עגבניות מיובשות, עשבי תיבול, גבינות, פירות יבשים, זיתים, גרעינים, אגוזים ושאר תבלינים.
המתכון הבסיסי כל כך פשוט, שאחרי הכנה ראשונה תזכרו אותו בעל פה – משקל זהה של קמח ובירה וקצת מלח. אל תוותרו על התוספות, אחרת הלחם מתקבל מעט סתמי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים קמח תופח, בירה ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט גושית. מוסיפים תוספות לפי ההצעות בהמשך ומערבבים קצרות, עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת.

4

אופים 50-45 דקות, עד שהלחם שחום, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ופורסים לפרוסות.

גיוונים:

  • מערבבים לתוך הקמח התופח כפית שמרים יבשים. מניחים לתערובת לתפוח בתבנית במשך שעה לפני האפייה.
  • מחליפים את הקמח התופח בקמח רגיל מעורבב עם 1/2 2 כפיות אבקת אפייה.

לפי אותה שיטה מכינים:

לחם בירה עם זיתים וקשקבל: מוסיפים לתערובת המוכנה 1/2 כוס זיתים מגולענים קצוצים גס (או טבעות זיתים) ו-1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת.
לחם בירה עם אגוזים: מוסיפים לתערובת המוכנה 3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים.
לחם בירה עם שומשום וגרעינים: מוסיפים לתערובת 1/4 כוס שומשום, 1/4 כוס גרעיני דלעת ו-1/4 כוס גרעיני חמנייה. מקשטים בשומשום לפני האפייה.
לחם בירה עם בצל וקצח: מוסיפים לתערובת 2 בצלים מטוגנים בשמן עד להזהבה, מצוננים. מקשטים בקצח לפני האפייה. אפשר להחליף את המלח בכף אבקת מרק בצל.
לחם בירה עם עגבניות מיובשות ורוזמרין: מוסיפים לתערובת 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס ועלים קצוצים מענף רוזמרין.
לחם בירה עם בזיליקום וגבינת עיזים: מוסיפים לתערובת 100 גרם גבינת פרומעז מפוררת בידיים ו-2 כפות בזיליקום קצוץ.
לחם בירה עם חצילים, צנוברים ופרמזן: מוסיפים לתערובת תוכן של חציל קלוי על האש (אפשר מקופסה), 100 גרם צנוברים ו-1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
לחם בירה עם חזה אווז מעושן: מטגנים במחבת 200 גרם קוביות חזה אווז מעושן עד להזהבה. מצננים ומוסיפים לתערובת.