מתכון

"לחם הפתעה" ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול

מנת שרינג נפלאה, פשוטה ומרשימה בו זמנית. אם לא מצאתם צ'דר במקרר, כל גבינה אחרת תתאים

43,293 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
"לחם הפתעה" ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול של פאולין שובל. צילום: איתן וכסמן
"לחם הפתעה" ממולא צ'דר, שום ועשבי תיבול של פאולין שובל. צילום: איתן וכסמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה קטנה שום, עלי אורגנו וחמאה מומסת. שומרים בצד. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2

מערבבים בקערה את הגבינה המגוררת עם גבינת שמנת, פסטו, צ'ילי, זיתים ובצל ירוק. מתבלים במעט מלח ופלפל.

3

חותכים בחלקו העליון של הלחם חתכים אלכסוניים לא עמוקים (3־4 ס"מ) בצורת רשת שתי וערב, במרחק של 2-3 ס"מ בין החתכים. דוחסים ממלית הגבינות בחריצים שנוצרו בחלקה העליון של כיכר הלחם. שמים את הכיכר על מגש אפייה ומברישים מעל בחמאה המומסת והמתובלת.

4

אופים בתנור במשך 20 דקות, או עד שהגבינה נמסה והלחם הופך להיות מעט פריך.

להגשה

5

מגישים מיד כל עוד המאפה חם.

6

טיפ: ניתן להכין את כל השלבים מראש ולאפות בסמוך לזמן ההגשה.