מתכון

לחם מחבת

ללחם מחבת יש כמה יתרונות: ראשית, ריח ממכר בכל הבית. שנית, אני זוכה ללוש בצק על הבוקר–אחד הדברים האהובים עלי

16,105 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
לחם במחבת של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן
לחם במחבת של איה קרמרמן. צילום: יעל אילן

אני משוגעת על המתכון הזה. אם יוצא שאני מתעוררת מוקדם, או שמישהו מעיר אותי מוקדם מידי, אני מכינה חצי קילו בצק, מתפיחה בתנור חמים ועושה לחבריא הקדושה לחם מחבת לקחת איתם לכיתה.

*חשוב לציין: קמח כוסמין הוא מאוד עדין בגלל מיעוט הגלוטן שבו. זה הופך אותו לנוזלי. בכל פעם שהשתמשתי בקמח של חברה אחרת, השתנה המרקם והשתנתה כמות המים שהייתי צריכה להוסיף. במתכון הזה, אנחנו צריכים מרקם די קשיח של בצק לפני ההתפחה. אתם תגלו שאחרי ההתפחה, הבצק הופך לרך מאוד. אנחנו רוצים בצק לא דביק שקל לרדד אותו בלי לקבל עצבים שהוא נדבק למערוך.

* לי יש שתי מחבתות בשביל הלחם הזה. הן יושבות במהופך, האחת על השניה, כשאחת משמשת כמכסה. זה יוצר מעין טאבון על הגז. אני מעדיפה שתי מחבתות ולא מחבת עם מכסה, כי גם המחבת העליונה מתחממת ואופה את הלחם מלמעלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה קמח, שמרים, סוכר ושמן. מוסיפים מחצית מכמות המים בהדרגה ועם כל הוספה לשים היטב. מוסיפים מלח וממשיכים להוסיף את יתר כמות המים בהדרגה וללוש. מסיימים עם הוספת המים כשהבצק יציב ולא דביק.

2

מחלקים את הבצק ל-16-8 חלקים (תלוי בגודל המחבת או כפות הידיים של הילדים) ומגלגלים אותם לכדורים. מניחים את כדורי הבצק על נייר אפיה, מכסים במגבת נקיה ומניחים ל-60-30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו. משמנים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את הכדורים לפיתה בעובי 1 ס"מ.

3

מחממים היטב מחבת נון-סטיק ומניחים עליו פיתת בצק. מכסים במכסה או במחבת שניה בגודל זהה ומכוונים ללהבה בינונית-נמוכה. לאחר כ-2 דקות כשמתחילות להיווצר בועות בבצק הלחם, הופכים את הלחם וסוגרים את המכסה לדקה נוספת עד שהלחם משחים מבחוץ ועשוי מבפנים. אם הלחם השחים אך לא עשוי מבפנים, מנמיכים להבה. שומרים מתחת למגבת כדי למנוע התייבשות.

המתכון מתוך ספרה  של איה קרמרמן "מתרגשת",  בהוצאת מודן. 98 שקלים, 219 עמ'. כשר