מתכון

לחם קופים

לחם קופים מעט אחר ובעיקר קל מאוד להכנה

3,088 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
  • לחם קופים של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
    לחם קופים של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • לחם קופים של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
    לחם קופים של ליאור משיח. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

בלי יצירה מורכבת של כדורי בצק וטבילה של כל אחד בסוכר ותבלינים, אלא בטכניקה פשוטה של יצירת ריבועי בצק, התוצאה מרשימה ויפה בהרבה.

לבצק פיצה בסיסי לקינוחים

שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.

מתכון בונוס: אם נותרו שאריות בצק, מפזרים מעט סוכר וקינמון על משטח עבודה ומרדדים מעליו את הבצק. חותכים למלבנים ומתפיחים כחצי שעה. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־15 דקות עד השחמה.

תבנית אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג קרמל

אופן ההכנה

1

מערבבים סוכר לבן, קינמון, מלח ואגוז מוסקט ומניחים בצד.

2

ממיסים חמאה ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות ליריעה בעובי של כ־1 ס"מ. מברישים את הבצק בחמאה מומסת ומפזרים מעליו את תערובת הסוכר–תבלינים.

3

חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ־3 ס"מ. עורמים את הריבועים בתבנית בצמוד לאחת בדפנות הקצרות למגדל גבוה, בין ריבוע בצק אחד לשני מפזרים פקאן קצוץ. משכיבים את המגדל בתבנית (כך שהריבועים שוכבים על צדם) ומפזרים מעל פקאן קצוץ שנותר.

מכינים זיגוג קרמל

4

בסיר קטן, ממיסים סוכר חום עם שמנת מתוקה ותמצית וניל רק עד לקבלת רוטב סמיך. יוצקים את הרוטב על הבצק ומניחים בצד לתפיחה של חצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות. מעבירים לתנור ואופים 35־40 דקות.