לגרסה נטולת לקטוז: מחליפים חמאה בשמן זית וחלב – בחלב נטול לקטוז של יטבתה.
הבצק יספיק ל-10 לחמניות או חלה אחת גדולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים קמח ושמרים בקערת מיקסר ומערבלים על מהירות נמוכה כ-1/2 דקה בעזרת וו לישה. מוסיפים ביצים וחלב ומעבדים במהירות בינונית לאיחוד. מוסיפים חמאה ולשים כ-5 דקות לקבלת בצק רך, אחיד וגמיש.
2
משמנים קערה במחצית החמאה המומסת, מעבירים אליה את הבצק ומגלגלים אותו בחמאה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים 10 כדורים (במשקל של כ־ 120 גרם האחד). מגלגלים את הלחמניות בשוקולד צ’יפס תוך שנועצים את השוקולד בבצק (כך הוא לא ייפול בהתפחה) ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
4
מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם כוס מים קרים. מברישים את הלחמניות התפוחות ביתר החמאה המומסת ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות יפה.
כך מכינים לחמניות ממולאות שוקולד: מחממים 180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת 32% שומן יטבתה (או שמנת צמחית) לסף רתיחה ויוצקים על 200 גרם שוקולד מריר. משהים 5 דקות וטורפים לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבניות קרח או שקעים מסיליקון ומקפיאים. לאחר התפיחה הראשונה משטחים כדורי בצק, מניחים במרכזם קוביית גנאש וסוגרים מעליה את הבצק לכדור. ממשיכים לתפיחה שנייה ואופים לפי המתכון.