מתכון

לחמניות ספירלה עם חמאת בוטנים וריבה

הלחמניות האלה משלבות בין חמאת בוטנים לריבה בצורה נהדרת ומעוצבות כספירלה שהכי כיף לפתוח לאט–לאט

4,874 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2022
לחמניות ספירלה עם חמאת בוטנים וריבה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
לחמניות ספירלה עם חמאת בוטנים וריבה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן

למרות שלא נולדתי בארצות הברית, יש לי חיבה עזה לשילוב בין חמאת בוטנים לריבה, ומבחינתי סנדוויץ' שמכיל את שתיהן הוא אחד מהטעימים שיש. הלחמניות הבאות משלבות בין חמאת בוטנים לריבה בצורה נהדרת. הן מעוצבות כספירלה שהכי כיף לפתוח לאט–לאט בבוקר, עם הקפה הראשון, ולדמיין שאני בדיינר אמריקאי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית חמאת בוטנים וריבה

להברשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, מלח, שמרים, שמן, חלב סויה או מים, תמצית וניל וביצים ולשים כ־10 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שעתיים (אם רוצים, אפשר להתפיח גם ללילה שלם במקרר).

מעצבים את הלחמניות

3

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ כשצדו הרחב קרוב אלינו.

4

מורחים את חמאת הבוטנים בשכבה אחידה. מעל חמאת הבוטנים מורחים ריבה(אם הן מתערבבות קצת, לא נורא). מפזרים מעל פטל קפוא ושבבי חמאת בוטנים (לא חובה).

5

מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וארוכה וחותכים ל־12 חלקים שווים.

6

מסדרים את ספירלות הבצק בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 30־60 דקות, עד שהמאפים כמעט מכפילים את נפחם.

אופים את הלחמניות

7

מחממים תנור ל־170 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה טרופה. אופים 15־20 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות. מוציאים את הלחמניות מהתבנית מיד כשהן יוצאות מהתנור ומגישים בעודן חמות.

המתכון מתוך הספר "ימים מתוקים" של נטלי לוין, הוצאת תכלת, 193 עמ', 136 שקלים. להשיג בחנויות הספרים.

"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין
"ימים מתוקים" | מאת: נטלי לוין