מתכון

לחמניות קובנה

גרסה בריאה וקלילה יותר ללחמניות הקובנה

15,847 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
לחמניות קובנה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לחמניות קובנה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

את הקמח הרגיל מחליף קמח חיטה מלאה מקומי ואת החמאה המזוקקת (או המרגרינה) מחליפה חמאת קקאו עם שמן זית.

לממרח פלפלים חריפים ותרד

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

ממיסים חמאת קקאו ומערבבים עם שמן זית לאיחוד. מניחים בחוץ או במקרר עד התייצבות למעין מרקם של חמאה למריחה.

3

בקערת מיקסר ממיסים שמרים במים תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח, סירופ מייפל, מלח ושמן זית ומערבלים עם וו לישה כ־3 דקות לקבלת בצק רך ויציב. מניחים בקערה מכוסה כ־30 דקות עד לכמעט הכפלת הנפח.

4

מרדדים את הבצק על משטח העבודה למלבן בגודל 30x25 ס”מ. מורחים על הבצק את חמאת הקקאו עם שמן הזית בשכבה אחידה ומקפלים לחצי. מורחים עוד כחצי כף מהחמאה ומעבירים למקרר ל־30־40 דקות.

5

מרדדים את הבצק שוב לעלה מלבני בגודל 30x25 ס”מ. מקפלים את צד ימין של העלה לכיוון המרכז ואז את צד שמאל מעליו. מפזרים עלי זעתר ומקפלים את הבצק לחצי. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים ל־12 שבלולים באורך 3־4 ס”מ כל אחד.

6

מניחים את השבלולים בשקעי תבנית מאפינס, מכסים ומתפיחים כ־40 דקות.

7

מורחים על השבלולים מעט שמן זית ואופים 12־15 דקות עד הזהבה. מגישים עם ממרח פלפלים חריפים ותרד (ראו מתכון למעלה), עגבנייה מגוררת, טחינה וצרור פטרוזיליה.