כאן, בזכות המתינות ונוחות העבודה של בצק הפיצה, יכולתי קצת להשתולל והוספתי להן שוקולד קצוץ וסוכריות טופי, שהפכו אותן למאפי שחיתות קטנים.
שימו לב: זמן ההכנה לא כולל זמן הכנת הבצק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה
אופן ההכנה
1
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. משטחים את הבצק עם הידיים על משטח עבודה מקומח ומניחים מעליו שוקולד וסוכריות. מקפלים את הבצק ולשים מעט לפיזור אחיד של הסוכריות והשוקולד.
2
מחלקים את הבצק ל–6 חלקים במשקל כ–150 גרם כל אחד ויוצרים כדורים. מניחים בתבנית במרווחים לתפיחה של שעה.
3
בינתיים מחממים תנור ל–180 מעלות. בתום התפיחה מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה ויוצרים חריץ בחלקם העליון בעזרת סכין. מעבירים לתנור ואופים כ–20 דקות עד שפני המאפים קשות למגע. מוציאים מהתנור ומצננים כ–20 דקות לפני החיתוך (המאפים זקוקים למנוחה).