הסרדינים הטריים מצויים בחורף בשפע ודי קל לנקות אותם אפילו לבד. אם אתם מתקשים, חפשו סרטון הדגמה ביוטיוב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מניחים פלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בכף שמן זית, תימין ומלח.
3
אופים 20 דקות או עד לריכוך מלא. מעבירים לשקית אטומה ל-10 דקות.
4
קולפים וחותכים לרצועות דקות לאורך.
5
מבשלים פסטה בסיר עם שפע מים רותחים מעט מומלחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
6
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. ממליחים סרדינים וצורבים אותם על צד הבטן כדקה. מוציאים לנייר סופג.
7
מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ושום ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את הפלפלים, שאטה, אורגנו וקליפת לימון ומאדים 30 שניות עד שעולה ניחוח.
8
מוסיפים יין ומאדים עד שנותרת במחבת כמות של כף אחת. מוסיפים את הפסטה, כוס מנוזלי הבישול שלה ואת הסרדינים. מערבבים בעדינות, ממליחים ומגישים.