מתכון

לינגוויני עם סרדינים וקליפת לימון

מנה נפלאה בפשטותה מדרום איטליה

3,922 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
לינגוויני עם סרדינים וקליפת לימון של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
לינגוויני עם סרדינים וקליפת לימון של רועי סופר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הסרדינים הטריים מצויים בחורף בשפע ודי קל לנקות אותם אפילו לבד. אם אתם מתקשים, חפשו סרטון הדגמה ביוטיוב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מניחים פלפלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בכף שמן זית, תימין ומלח.

3

אופים 20 דקות או עד לריכוך מלא. מעבירים לשקית אטומה ל-10 דקות.

4

קולפים וחותכים לרצועות דקות לאורך.

5

מבשלים פסטה בסיר עם שפע מים רותחים מעט מומלחים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.

6

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית. ממליחים סרדינים וצורבים אותם על צד הבטן כדקה. מוציאים לנייר סופג.

7

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ושום ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים את הפלפלים, שאטה, אורגנו וקליפת לימון ומאדים 30 שניות עד שעולה ניחוח.

8

מוסיפים יין ומאדים עד שנותרת במחבת כמות של כף אחת. מוסיפים את הפסטה, כוס מנוזלי הבישול שלה ואת הסרדינים. מערבבים בעדינות, ממליחים ומגישים.