מתחילים בהשריית הנקטרינות בסוכר ובתבלינים למשך לילה ומבשלים אותן מעט לריכוך ולהסמכת הנוזלים. מגישים על ערימה ענקית של קרם פרש (או קצפת). אפשר להחליף את הנקטרינות במשמשים, דובדבנים או אפרסקים.
מכינים קרם פרש: מערבבים שמנת ורוויון בקערה ומכסים בניילון נצמד. משאירים מחוץ למקרר 12 שעות כדי שהתערובת תתחיל לתסוס. מעבירים את התערובת לבד חיתול ותולים מעל קערה במקרר למשך 48 שעות. התערובת תצטמצם בחצי ויתקבל קרם חמצמץ וסמיך, שיישמר במקרר עד 5 ימים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מניחים קוביות של נקטרינות בסיר עם תימין ופלפל שחור ומפזרים סוכר. משרים למשך לילה במקרר להגרת נוזלים.
2
מבשלים את הנקטרינות בסירופ שנוצר במהלך הלילה על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהן מתרככות והסירופ מסמיך מעט. מצננים.
3
עורמים 3-2 כפות קרם פרש בקערות הגשה, מניחים עליהן מלפתן הנקטרינות ומגישים.